Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği

Haberler

2023 Doku Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi 8 Eyl 2023

2023 Doku Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi

Doku Kumaş Tasarım Yarışmasının üçüncüsü, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile 2023 yılında gerçekleştirilmiştir.

Kumaş sektörüne yönelik ulusal/uluslararası pazarda rekabet edebilecek, trend oluşturabilecek, ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli ürün tasarımları ortaya çıkarmak ve bu alandaki paydaşların rekabet gücünü artırmak, ayrıca yeni tasarımcıların ortaya çıkmasını ve yetiştirilmesini teşvik etmek ve sektörün yenilikçi ve özgün karakterinin güçlenmesine katkı sağlamak amaçlarıyla hayata geçirilen yarışmaya 200’ün üzerinde yarışmacı kumaş tasarımlarıyla başvuruda bulunmuş; akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu kazananlar belirlenmiştir.

Doku Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi ve Ödül Töreni 8 Eylül 2023 tarihinde Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Hizmet Binasında gerçekleştirilmiştir. Final Gecesi’ne, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin, Gaziantep Valisi sayın Kemal Çeber ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı sayın Ahmet Fikret Kileci teşrif etmiş, Gaziantep’in ileri gelen Sanayicilerinden iş insanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu kumaşlarda incelemede bulunup yarışmacılarla görüşmeler gerçekleştirmiştir. Ayrıca Bakanlık temsilcileri, Gaziantep İl Protokolü, İhracatçı Birlikleri Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör temsilcileri, yerli ve yabancı basın mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katılım sağlamıştır.

Birincilik ödülü 225.000 TL, ikincilik ödülü 150.000 TL, üçüncülük ödülü ise 75.000 TL olan yarışmada ayrıca ilk 3 yarışmacı Ticaret Bakanlığı’nın uygun görmesi halinde yurtdışında eğitim alma hakkı kazanmıştır. Ayrıca her bir kategoride finale kalan ilk 5 yarışmacıya yurtdışındaki bir Tekstil ve Moda Fuarını ziyaret hakkı ödülü verilmiştir. Ayrıca final değerlendirmesi sonrası her bir kategoride finale kalan toplam 30 yarışmacı arasından sürdürülebilirlik puanı dikkate alınarak 1. olan kişiye 100.000 TL değerinde “Sürdürülebilirlik Özel Ödülü” verildi.

 

 

Yarışma Web Sitesi:  www.dokusundasanatvar.org