Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği

Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi

Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıda, Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi II. Dönem Toplantısı’nın Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat ile İsveç Uluslararası Kalkınma İş birliği ve Dış Ticaret Bakanı Sayın Johan Forssell'in eş başkanlıklarında 31 Mayıs 2024 tarihinde Stockholm/İsveç'te gerçekleştirilmesinin öngörülmekte olduğu belirtilmekte olup, söz konusu toplantıya yönelik çalışmalarda değerlendirilmek üzere,
- Firmalarımızın İsveç pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar, talep ve değerlendirmelere ilişkin bilgilere,
- Üyelerimizin görev alanına giren konularda İsveç ile ikili ilişkilerimize ilişkin bilgi notu ile Sayın Bakanımızın İsveçli muhatabıyla gerçekleştirecekleri ikili görüşmelerinde istifade edilmek üzere gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin İngilizce konuşma metni önerilerine ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.
Bu çerçevede, ülkemiz ile İsveç arasında ticarette karşılaşılan sorunlar ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerin, firmalarımıza yöneltilen sorun bildirim formları ile birlikte, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar TİM’e iletilmek üzere Genel Sekreterliğimize ( ercankarayagiz@gaib.org.tr ) iletmesi hususunda bilgileri ve gereğini rica olunur.