Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Haberler

 CUMHURİYETİN 100. YILI ETKİNLİĞİ  “CUMHURİYETE GİDEN YOL ve ANTEP SAVUNMASI” SÖYLEŞİSİ & “CUMHURİYET FOTOĞRAF SERGİSİ” 9 Eki 2023

CUMHURİYETİN 100. YILI ETKİNLİĞİ “CUMHURİYETE GİDEN YOL ve ANTEP SAVUNMASI” SÖYLEŞİSİ & “CUMHURİYET FOTOĞRAF SERGİSİ”

Sayın Üyemiz,

 

            Cumhuriyetimizin 100. yılını geçirdiğimiz bu özel zaman diliminde, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerimizce 20 Ekim 2023 Cuma günü 17.30-19.30 saatleri arasında Birlik Hizmet Binamızda Harp Coğrafyası Uzmanı Dr. Selim Erdoğan tarafından Cumhuriyete Giden Yol ve Antep Savunmasıkonulu söyleşi ve Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile Cumhuriyet konulu Fotoğraf Sergisi gerçekleştirilecektir.

 

Tüm üyelerimiz ve halkımız davetlidir.

 

Program:

 

  • 17.30-18.00    Kokteyl ve Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi
  • 18.00-19.30    “Cumhuriyet’e Giden Yol ve Antep Savunması” Söyleşisi

 

Dr. Selim Erdoğan:

 

1972 yılında Ankara'da doğdu. 2005 yılından beri jeoarkeoloji, askerî coğrafya ve askeri jeomorfoloji konularında çalışmaktadır. Harp alanlarının jeoarkeolojik araştırmaları ve tarihi korunan alan yönetimi üzerine de çalışmış olan Dr. Selim Erdoğan halihazırda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde görev yapmakta, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihî Millî Parkı ve Başkomutan Tarihî Millî Parkı'nın muharebe alanlarında saha çalışmalarına devam etmektedir.

 

Dr. Selim Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'na yönelik çeşitli monografiler ve araştırmalar yayınlamaktadır. Milli Mücadele ve I. Dünya Savaşı'nın geçtiği alanlarda saha araştırmalarını yürüten Dr. Selim Erdoğan, bu süreçte Kurtuluş Savaşı'ndan kalma 120 km'den fazla siper parçası haritalayıp, 4.000'den fazla kayıp Kurtuluş Savaşı şehidinin yerini belirlemiştir.

 

Ayrıca Dr. Selim Erdoğan'ın anlatımıyla Türk Tarih Kurumu'nun resmî Youtube kanalı üzerinden "Afyon'dan İzmir'e Adım Adım Büyük Zafer" isimli 16 bölümlük ve "Mondros'tan Mudanya'ya: Ya İstiklâl Ya Ölüm" isimli 7 bölümlük belgesel serileri yayınlanmıştır.

Ekli Dosyalar