Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Kazakistan 13. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı

Kazakistan 13. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı

T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, 2023/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Türkiye-Kazakistan Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13'üncü Dönem Toplantısı 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da düzenleneceği ve Eş Başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz olarak belirlendiği bildirilmektedir. 
Bu kapsamda, KEK 12. Dönem Toplantısı 4 Mart 2022 tarihinde Nur-Sultan'da gerçekleştirilmiş olup, söz konusu toplantı sonrasında imzalanan Eylem Planı'nın bir örneğinin ekte iletildiği belirtilmektedir.
Bu itibarla, toplantı hazırlıkları çerçevesinde;
1. 13. Dönem KEK Eylem Planı için yeni madde önerilerine ve firmalarımızın
Kazakistan pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar ile talep ve değerlendirmelerine,
2. 12. Dönem KEK Eylem Planı’nda yer alan maddelerde yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi notuna,
3. 13. Dönem KEK Eylem Planı’na eklenmek üzere Ek-2'de iletilen taslağa dercedilecek Türkçe ve İngilizce yeni madde önerilerine,
4. Birliğiniz iştigal alanına giren hususlara dair bilgi notuna ve konuşma notu katkılarına,
5. Birliğiniz üyesi ihracatçı firmaların Kazakistan pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar ile talep ve değerlendirmelerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Yukarıda belirtilen bilgilerin 11 Mart 2024 Pazartesi mesai bitimine kadar TİM’e iletilmek üzere Genel Sekreterliğimize (ercankarayagiz@gaib.org.tr) iletmesi hususunda bilgileri ve gereğini rica olunur.
EK_05: 12. Dönem Eylem Planı ve Eylem Planı Şablonu (30 Sayfa)