Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

GAİB E-İHRACAT TANITIM PROJESİ

GAİB E-İHRACAT TANITIM PROJESİ

Sayın Üyemiz,

Malumları olduğu üzere e-ticaret ve e-ihracat, konvansiyonel dış ticaretin yanında son yıllarda artan bir büyüme trendine sahiptir. Ülkemizdeki e-ticaret ve e-ihracat potansiyelini ortaya koyabilmek amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından 5986 Sayılı E-İhracat Destekleri Hakkında Karar yayımlanmıştır.

Bu kapsamda Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerimiz olarak e-ihracata başlamak/e-ihracat kapasitelerini geliştirmek isteyen üyelerimize yönelik ilerleyen tarihlerde “E-İhracat Tanıtım Projesi” yapılması planlanmaktadır. Bu proje ile benzer sektörlerde ve benzer ülkelerde e-ihracat faaliyetlerinde bulunmak isteyen Birliğimiz üyesi firmaların, dijitalleşme, uluslararası pazaryerlerinde satış becerileri, Türk ürünlerinin ve markalarının çevrim içi sergilenmesi ve tanıtılması konusunda bilgi ve becerilerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Projede yer almak isteyen firmalarımızın https://www.gaib.org.tr/tr/f/727.html linkinde yer alan formu 29 Mart 2024 Cuma günü Saat:17.00’ye kadar doldurmaları gerekmektedir.

E-İhracat Tanıtım Projesi’ne başvuru yapmış olmak, projeye seçilmek için yeterli değildir. Değerlendirmeler firmaların mevcut e-ihracat kapasitelerine göre yapılacak olup benzer ürün grupları ve aynı yurt dışı pazaryerleri/dijital platformlarda ürünlerini satmak isteyen üyelerimiz gruplandırılarak çalışmalar başlatılacaktır. Proje hakkındaki detaylar taleplere göre ve başvuran firmalarla yürütülecek görüşmeler neticesinde şekillenecek olup başvuru yapan firmalara ayrıca detaylı bilgi verilecektir.

Bilgilerinize rica olunur.

 

Aydın KUTLU

Genel Sekreter V.

 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Tuğba BORAZAN KARADENİZ - Eğitim ve Ekonomik Araştırmalar Şubesi

Telefon: 0342 211 0504

E-posta:tugbaborazan@gaib.org.tr