Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

Haberler

GÜNEY KORE / SEUL SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 4 Mar 2024

GÜNEY KORE / SEUL SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İhraç ürünlerimize yeni pazarlar bulunması ve mevcut pazar paylarımızın korunması ve arttırılması amacıyla Güney Kore’de yerleşik Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektöründe ticari faaliyetlerini sürdüren firmalar ile ülkemizde faaliyet gösteren üretici/ithalatçı yerli firmalarımız arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmesinin faydalı olacağı düşüncesinden hareketle 14-19 Ocak 2024 tarihlerinde yapılan sektörel ticaret heyeti programı kapsamında 17 Ocak 2024 tarihinde Güney Kore’nin Seul şehrinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

16 Ocak 2024’te Kore Gıda Üreticileri Derneğini (Korea Food Industry Association, KFIA) ziyaret edilmiştir. Dernek yetkilisi tarafından Kore gıda pazarına ilişkin kapsamlı bir sunum yapılmış olup sunumun ardından heyet üyeleri firmaları ve ürünleri hakkında Dernek yetkililerini bilgilendirmiştir. Ziyaretin ardından kalan sürede firma temsilcileri ikili görüşmeler öncesi yerel marketleri ziyaret etmiş pazardaki arz ve fiyat durumunu gözlemlemişlerdir.

17 Ocak 2024 tarihinde Intercontinental COEX Otelinde düzenlenen ikili iş görüşmelerine Kore’den 130 firma ve kurumdan 250’nin üzerinde yetkili katılmıştır. Gün boyu süren etkinlik kapsamında 287 ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Seul Ticaret Müşaviri Sayın Ayşe Ferdağ Tekin ve heyete iştirak eden Bakanlık temsilcilerimiz Nilüfer Sandallı ve Sefa Akgül toplantıları yakından takip etmiş, etkinlikten azami fayda verim sağlanması için gerekli tüm desteği sağlamıştır. B2B görüşmelerine Kore gıda pazarında önemli pazar payına sahip olan Ottogi, Lotte, CJ Freshway, Noodlelovers, Minong, BF Retail (CU Supermarket zinci) gibi kalbur üstü firmalar ile Kore İthalatçılar Birliği (KOIMA) gibi önemli dernek yetkilileri de katılım sağlamıştır.

18 Ocak 2024 tarihinde T.C. Seul Büyükelçiliğini ziyaret eden heyet katılımcıları, Müsteşar Sayın Tolga Şimşir ve Ticaret Müşaviri Sayın Ayşe Ferdağ Tekin tarafından kabul edilmiştir. Heyete eşlik eden Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Oğuz Özmen ziyaretin anısına kendilerine birer hediye takdim etmiştir.