Halı İhracatçıları Birliği

Techxtile Start-Up Challenge Etkinliği Hk.

Techxtile Start-Up Challenge Etkinliği Hk.

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden alınan bir yazıda, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği öncülüğünde, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve BEBKA Kalkınma Ajansı proje ortaklığında tekstil ve hazır giyim sektörlerinde inovasyon kültürünü oluşturmak ve yeni girişimleri sektöre kazandırmak amacıyla 2009 yılından itibaren düzenlenmekte olan “Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Zirvesi” etkinliğinin 2019 yılında “TechXtile Start-Up Challenge” başlığı altında; girişimcilik ve sanayiye uygulanabilirlik odağında revize edildiği bildirilmiştir. Bu yıl etkinliğin daha da ileriye taşınarak; projelerin odaklanacağı alanları direkt olarak sanayicilerin beklentisi ile şekillendirildiği belirtildi. 2021 yılında “TechXtile Platform” ismi ile tüm faaliyetleri tek çatı altında toplayan bir girişimcilik platformuna dönüştürüldüğü ifade edilmiştir.
• Girişimci adaylarının yenilikçi fikirlerinin yarıştığı “START-UP CHALLENGE”
• Kurumlarda yapılan yenilikçi uygulamaların yarıştığı “İNOVASYON LİGİ”
• Ekosistemi geliştiren ve ilham veren buluşmalar olan “AKIL-FİKİR BULUŞMALARI”
• Birçok kıymetli eğitimi barındıran “AKADEMİ”
• Finalistlerin ve başvuru yapanların üyeliğiyle sürekli desteklendiği “MEMBERS’ CLUB”
Yeni teknoloji ve metotların üretime dahil edilmesi, yenilikçi ürünler tasarlanması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve tekstil alanında ihracatta katma değerin artırılmasını destekleyen TechXtile Start-Up Challenge’ın tekstil sektörü için teknolojik derinliğin, yeniliğin ve ticarileşme kabiliyeti olan yenilikçi fikirlerin buluştuğu bir girişimcilik programı olduğu belirtilmektedir.
TechXtile Start-Up Challenge etkinliği için proje başvurularının https://www.techxtile.net/  web sitesi üzerinden 13 Eylül 2021 tarihi itibarı ile alınmaya başlanmış olduğu, başvurular için son tarihin 24 Ekim 2021 olduğu bildirilmektedir.