GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Haberler

VII. MAKİNE HALISI TASARIM YARIŞMASI ÖN DEĞERLEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 18 Haz 2021

VII. MAKİNE HALISI TASARIM YARIŞMASI ÖN DEĞERLEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (GAÜN), Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halı Tasarım Derneği (HATAD) işbirliğinde yürütülen Tasarlayın Dokuyalım VII. Makine Halısı Tasarım Yarışması kapsamında başvuru kabulü 15 Haziran 2021 tarihinde tamamlandı.

Yarışma kapsamında, teslim alınan 211 farklı tasarım, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri tarafından yarışma şartnamesine uygunluk açısından ön değerlendirmeye tabi tutulmuştur.

Ön değerlendirme sonucu;

  • Üniversite kategorisinde 200 adet fiziki başvurudan 182 adet başvuru geçerli olup 18 adet başvuru yarışma şartnamesi hükümlerine uygun bulunmadığından oy birliği ile yarışma dışı tutulmuştur.
  • Lise kategorisinde 8 adet başvurudan 6 adet geçerli başvuru; Ortaokul kategorisinde ise 3 adet başvurudan 2 adet geçerli başvuru alınmış olup yarışma şartnamesi kapsamında belirtildiği gibi her bir kategoride 50’nin altında kalması sebebiyle lise ve ortaokul kategorisi iptal edilmiştir.

            Üniversite kategorisinde 182 adet geçerli başvuru I. Jüri Değerlendirmesi aşamasına geçmeye hak kazanmıştır.

Yarışma kapsamında Ön İnceleme aşamasında uygun bulunan eserler, 25 Haziran 2021 Cuma günü I. Jüri Değerlendirmesine tabi tutulacaklar ve dereceye giren 20 asil ve 5 yedek yarışmacı, http://tasarlayindokuyalim.com internet sitesinde ilan edilecektir.