GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Haberler

VII. MAKİNE HALISI TASARIM YARIŞMASI FİNALİ VE TASARIM GÜNLERİ 27 Eyl 2021

VII. MAKİNE HALISI TASARIM YARIŞMASI FİNALİ VE TASARIM GÜNLERİ

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halı Tasarım Derneği  işbirliğinde düzenlenen VII. Makine Halısı Tasarım Yarışması Ödül Töreni ve Tasarım Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi.

GAİB Hizmet binasında düzenlenen VII. Makine Halısı Tasarım Yarışması ve Tasarım Günleri etkinliklerine Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Yumrutaş, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, ihracatçı firmaların yöneticileri, tasarım müdürleri ve 11 farklı üniversiteden alanında uzman akademisyenler katıldı. 

Tasarım Günleri etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca sektöre yönelik söyleşiler ve atölye çalışmaları düzenlendi.  Söyleşi programlarında alanında uzman; Dr. Öğr. Üyesi Can Özcan,  Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu, Doç. Hatice Kübra Kaynak, Prof. Sevim Arslan, Prof. Dr. Onur Balcı  ve Lenzing Pazarlama Müdürü Bengi Ergon Kaya  tarafından tasarımın yanı sıra yeşil mutabakat, teknik tekstil gibi konulara da yer verdi. Program devamında ünlü tasarımcı Fırat NEZİROĞLU, ünlü modacı Hakan AKKAYA ve ünlü mimar Selim YUHAY  tecrübelerini aktardı. Tasarım Günleri Etkinlikleri kapsamında; Doç. Naime Didem Öz, Özgür Uşaklıgil, Naime Yüksel Çalık ve Hüseyin Gezen koçluğunda gerçekleştirilen atölye çalışmalarında; "Yazmacılık", "Brush Your Design", "Halı Tasarımına Uyarlanabilir Serbest Resim" ve "Halı Örnekleri Üzerinde Ebru” etkinliklerine yer verildi ve etkinlikler yoğun ilgi gördü.

GAİB hizmet binasında düzenlenen VII. Halısı Desen Tasarım Yarışması ve Tasarım Günleri final töreninde konuşmaların ardından dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi. Bu yıl 211 eserin müracaat ettiği yarışmada birinci jüri değerlendirmesinde ilk 20’ye giren tasarımlar belirlenmişti. Finale kalan tasarımlar sponsor firmalar tarafından finalistlerin de katılımlarıyla firmalarda dokundu ve akabinde ikinci jüri değerlendirmesiyle ödül alan tasarımlar belirlendi. Finale kalan tasarımların değerlendirme sonuçları aşağıdaki gibidir.

SIRALI LİSTE

Derece

TASARIM ADI

ADI SOYADI

1

UNIVERSAL CHANGE

İZEL PENCİK

2

VAR OLMAK

GAMZE SAÇIK

3

RE-NEW

ÖZGECAN BÜLBÜL

4

OBSERVATİON

SELEN ÇOLAK

5

EFLATUN

GÜLCAN KÜNDÜ

6

MAYISA

YAĞMUR İREM TOPKAYA

7

MAGIC OF FORMLESS

SALİH GİRGİÇ

8

KINTSUGI

ŞAZİYE KOÇUŞAĞI

9

DANTEL

HİRANUR GÜLTEKİN

10

THE TREE OF LİFE

MERVE ŞEN

11

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

AYŞE YANAR

12

KURAK

PINAR YILMAZ

13

METAMORPHOSİS

NESLİHAN KARADAĞ

14

ŞIRAZ

YILMAZ ŞAHSER

15

FREKANS

GONCAGÜL AKAT

16

KASIR

HASAN ÇIKMIŞ

17

CHAOS

NİMET NİHAN DOĞAN

18

GÖK ZÜMRÜD

ALEYNA CAN

19

ZAMANIN YOLCULARI”MOTİFLER”

SULTAN KARDAŞ

20

ABRASION

BÜŞRA CEYLAN