GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Haberler

The London Textile Fair(9/10 Ocak 2024) 26 Mar 2024

The London Textile Fair(9/10 Ocak 2024)

The London Textile Fair, 9 ve 10 Ocak 2024 tarihlerinde “Business Design Centre”de 18 ülkeden yaklaşık 330 katılımcının koleksiyonlarının sunulduğu bir etkinlikle gerçekleştirildi.

 

SS24 ön koleksiyonlarına ve mevcut sezonun öne çıkan trendlerine odaklanan sezonun ilk uluslararası sergisidir. Katılımcıların %35’i Türkiye, %21’İ Birleşik Krallık, %8’İ İtalya, %6’sı Çin, %6’sı Portekiz, %5’i İspanya, %4’ü Fransa, %3’ü Hong Kong, %2’si Japonya, %2’si Güney Kore, %2’si Hollanda ve %6’sı diğer ülkelerden oluşmaktadır.

 

Fuarın gerçekleştirildiği iki günde, %95’i Birleşik Krallık’tan olmak üzere toplam 3455 ziyaretçi katılmıştır. Fuarda yer alan ve ön plana çıkan bazı markalar şu şekildedir: Allsaints, Tesco, Topshop, BARBOUR, Urban Outfitters, Boohoo Group, Whistles, Hobbs, Oliver Bonas, Paul Smith Ltd, John Lewis, Karen Millen, Boden, Lacosto PCL, M&S, MİNT VELVET, Fatface, New Look, Next, Reiss, RIVER ISLAND, Sainsburys, French Connection, Ted Baker, Toast, Vivienne, Westwood. Fuara Türkiye’den 113 firma katılım sağlamıştır.

 

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret KİLECİ, Başkan Yardımcısı Fazıl ÖZYAŞAR, yönetim kurulu üyesi Ahmet AÇIKGÖZ birliğimizi temsilen görevli olarak The London Textile Fair’e katılım sağlamışlardır. Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda baskı kategorisinde dereceye giren yarışmacılarımız Tuğba KAR ve Selin BULUT davetli olarak fuar heyetinde yer almıştır.

 

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve yönetim kurulu üyelerimiz fuarın ilk gününde fuara katılım sağlayan Türk firmaları ile Birliğimiz üyesi firmaları ziyaret etmişler, bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Doku Kumaş Tasarım Yarışmasında dereceye giren yarışmacılarımız fuar ziyareti esnasında sezonun öne çıkan trendlerini, bağımsız ve vintage desen tasarımcılarının ürünlerini inceleme fırsatı elde etmiş, desen ve tasarım çalışmaları hakkında firmalar ve tasarımcılardan bilgi almış, etkinlik süresince düzenlenen seminerlere katılım sağlamışlardır. Fuarın ikinci gününde fuar boyunca görevde olan Ticaret Müşavirimiz Zeynep Sezen ve müşavirlik personelleri ile fuarda görüşmeler yapılmıştır. Londra Ticaret Müşaviri Gözde İnaneri BAKICI Londra Büyükelçiliğinde fuar heyetimizi ağırlamış olup heyetimizce kendisine plaket tabak takdim edilmiştir.