GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Haberler

Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti 14 Mar 2024

Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti

Hindistan Sektörel Ticaret Heyetimiz 25 Şubat – 2 Mart 2024 tarihleri arasında Delhi ve Mumbai şehirlerinde gerçekleştirilmiştir. Heyet kapsamında 27 Şubat 2024 tarihinde heyete iştirak eden firma temsilcileri ile Delhi şehrinde 46 ithalatçı firma ile toplamda 154 görüşme gerçekleştirilmiştir. Aynı gün Ticaret Müşavirlerimiz Osman Birkan KUM ve Yeliz GÜRLEK ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Hindistan ekonomisi ve pazarın yapısı hakkında bilgi alınmış ve halı sektörü adına ülkede yürütülebilecek faaliyetler konusunda görüş alışverişi yapılmıştır.  Ayrıca iki ticaret müşavirimiz, bir büyükelçilik müşavirimize sektörümüzün gücü, Hindistan pazarından beklentilerimiz ve CFE fuarımız hakkında detaylı bilgiler vererek onlardan da farklı etkinlik veya faaliyetleri vesile kılarak ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde tanıtım konusunda yardımcı olmalarını talep ettik.

 

Görüşme alanımızı ziyaret etmesi için özellikle davet edilen Hindistan Tekstil Bakanı Piyush Goyal de davetimize icabet ederek ziyaret etti. Başkan Yardımcımız Adem Beğendi, Bakan’a sektörümüz, Hint pazarından beklentilerimiz, ikili işbirliklerin geliştirilmesi için beklentilerimizi ve CFE fuarımıza Hintli üreticileri ve ziyaretçileri beklediğimizi iletti.

 

Invest India (National Investment Promotion & Facilitation Agency) yöneticisi Utkarsha Kohli ile benzer şekilde ikili ticari ilişkiler, yatırım imkanları ve kamu teşvikleri konusunda görüşme yapıldı. Fuarımız hakkında veri tabanlarındaki sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

 

B2B görüşmelerine gelen firma temsilcilerine ve özellikle 1. Hol’de yer alan halı firmalarına CFE çantaları broşürleri bırakılarak kendilerini katılımcı ya da ziyaretçi olarak fuarımızda da görmek istediğimiz iletildi.

 

HGH India fuar yöneticisi Arun Roongta ile alanımızı ziyareti esnasında yapılan görüşmede HGH India veri tabanında yer alan ziyaretçi ve katılımcılara bir bülten iletilerek CFE Fuarımızın ücretsiz tanıtımının yapılması için anlaşmaya varıldı.

 

28 Şubat 2024 tarihinde Delhi’de yerleşik halı satıcıların yer aldığı yere Pazar ziyareti gerçekleştirildi. Ayrıca ikili iş görüşmelerinde alınan randevular kapsamında, ithalatçı firmalar da kendi mekanlarında ziyaret edildi. 28 Şubat 2024 tarihinde BharatTeks fuarının iplik tarafını ziyaret edildi ardından Sektörel Ticaret Heyetinin 2. kısmı olan Mumbai’ye hareket edildi.

 

29 Şubat 2024 tarihinde Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonumuzun ikinci ayağı Mumbai şehrinde Ticaret Müşavirimiz Mustafa Furkan ALBAYRAK’ın katılımları 26 firma ile toplamda 166 iş görüşmesi gerçekleştirildi. 

 

Benzer şekilde Perşembe ve Cuma günü Mumbai’de B2B ve kurum kuruluş ziyaretlerimiz gerçekleştirildi. HGH India fuar yönetimi ile 29 Şubat 2024 Perşembe günü B2B Görüşmelerinin tamamlanmasının ardından heyetimizin tamamı ile birlikte akşam yemeğinde  Hindistan pazarı, halı sektörü ve fuar işbirlikleri konusunda detaylı görüşmeler yapıldı.

 

1 Mart 2024 tarihinde Mumbai pazarının yapısı ve halı sektörünün gelişimine yönelik değerlendirmeler yapıldı. Akabinde pazar ziyaretleri kapsamında firma ziyaretleri gerçekleştirilerek heyetimiz tamamlandı.