GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Haberler

GAİB- YEŞİL MUTABAKAT WEB SİTESİ 31 Tem 2023

GAİB- YEŞİL MUTABAKAT WEB SİTESİ

Sayın Üyemiz,

Malumları olduğu üzere, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) tarafından açıklanan Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM), AB’nin hem birlik içerisinde hem de ilişkisi olduğu diğer ülkelerle daha az karbon salımına bağlı olarak gerçekleştirmeyi öngördüğü ticari, ekonomik, çevresel, iklimsel, sosyal özellikler barındıran bir mutabakattır. AB, 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu yaratmayı ve diğer ülkelerin de bu amaca ortak olması hedefi doğrultusunda çeşitli strateji belgeleri yayınlamakta, kanunlar ve sistemler yürürlüğe koymaktadır.

Türkiye için AB’nin çok önemli bir ticari partner olması, ülkemizin AYM’den etkilenmesini kaçınılmaz kılmaktadır. Bu doğrultuda ihracatçılarımızı söz konusu süreçlerden haberdar etmek için bir süredir Genel Sekreterliğimiz tarafından yürütülen çalışmalar (raporlar, webinarlar, güncel gelişmeler, yeşil sözlük) web sitemizde yer alan “Yeşil Mutabakat” adlı yeni bir sekmede bir araya getirilerek, ihracatçılarımızın ilgili dokümanlara rahat ulaşabilmesi ve yeşil mutabakata dair süreçlerden ve gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilmesi amaçlanmıştır. 

Web Sitemiz içerisinde yer alan “Yeşil Mutabakat” sekmesine https://www.gaib.org.tr/tr/yesil-mutabakat.html adresinden erişim sağlanabilmektedir.

Bilgileriniz rica olunur.