GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

TİM Odaklı İnoSuit Programı Hk.

TİM Odaklı İnoSuit Programı Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) alınan bir yazıda, Türkiye İhracatçılar Meclisince 2016 yılından bu yana yürütülen İnoSuit Programı’nın; ülkemizin ihracat gücünü yüksek katma değerli üretimle arttırmak amacıyla, özgün ve bilimsel bir yaklaşımı ve metodolojiyi hayata geçirmeyi hedeflediği ifade edilmektedir. Bu kapsamda, ülkemizde “inovasyon yönetimi” ile üniversite-sanayi iş birliği konularında yetkinliği bulunan üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz ile “kurumsal inovasyon sistemlerini” oluşturmayı hedefleyen ihracatçı firmalarımızın eşleştirildiği ve eşleştirilen firmalarımızda kapsamlı, odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir çalışma ile başarılı kazanımlar elde edildiği belirtilmektedir.
TİM İnoSuit Programı’nın ölçek, ihracat potansiyeli, katma değerli ürün odağı ve inovasyon kapasitesine uygun olarak yapısı İnoSuit Hazırlık, İnoSuit Genel, Katma Değer Odaklı İnoSuit ve İnoSuit İhracat Şampiyonları olmak üzere 4 kulvardan oluşan “Odaklı İnoSuit” olarak yapılandırıldığı belirtilmektedir. Yeni program ile birlikte TİM ve İhracatçı Birlikleri destek miktarının %25’ten %50’ye yükseltildiği, ilk dönemin 1 Mart 2021 tarihinde uygulanmaya başlandığı bildirilmektedir.
1 Mart 2022 tarihinde 3. Döneminin başlaması planlanan TİM Odaklı İnoSuit Programı’nın firma ve mentor başvurularının 21 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek olduğu, 21 Aralık 2021 Salı günü 13:30 - 16.30 saatleri arasında; TİM Odaklı İnoSuit Programı hakkında detaylı bilgilerin yanı sıra “Kurumsal İnovasyon Sistemi ve Yönetiminin, İnovasyonda İnsan ve Yetkinlik Yönetimi” ile “İnovasyon Yönetiminde Müşteri ve Tasarım Perspektifleri”nin paylaşılacağı, herkesin katılımına açık, online bir toplantı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.
EK_03: Tim Odaklı İnoSuit Programı Duyuru Metni ve Sosyal Medya Görseli & Paylaşım Metni