T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıda, Kabil Ticaret Müşavirliğimizce Afganistan'da “Türkiye-Afganistan Ortak Ticaret Odası” kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettirilmekte olduğuna vurgu yapılarak Mezkûr ortak ticaret odasının kurulması çalışmalarına nüve oluşturması amacıyla Müşavirliğimizin girişimleriyle Afganistan'ın en büyük ticaret odası olan “Afganistan Ticaret ve Yatırım Odası” bünyesinde her iki ülkenin iş insanlarının bilgi alışverişi yapmasına ve iş insanlarına daimi bir diyalog ortamı oluşturulmasına vesile olması planlanan bir platform kurulmasının kararlaştırıldığı ifade edilmektedir.
Yazıda devamla; öncelikli olarak her iki ülkenin önemli ticari merkezlerinde faaliyet gösteren KOBİ ölçeğindeki firmaları da kapsayacak şekilde ikili ticaret yapma potansiyeli ve isteği bulunan firmalara yönelik bir bilgi havuzunun geliştirilmesi çalışmalarına başlandığı, bu çerçevede, geliştirilen taslak listenin Afganistan'la ticaret yapmak isteyen firmalar tarafından doldurulmasına ve 1 Haziran 2026 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilgili Ticaret Müşavirliğine iletmek üzere Genel Sekreterliğimize (ercankarayagiz@gaib.org.tr) iletmesi hususunda bilgileri ve gereğini rica olunur.
İlave bilgi için anılan Ticaret Müşavirliği ile (kabil@ticaret.gov.tr) iletişime geçilmesinin faydalı olacağı belirtilmektedir.