GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

BİRLEŞİK KRALLIK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI

BİRLEŞİK KRALLIK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI

Sayın Üyemiz,

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından, “5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar”

kapsamında ihracatta yeni pazarların bulunması ve dış pazarlardaki payımızın arttırılması amacıyla 14 – 18 Eylül 2024 tarihlerinde Birleşik Krallık’a (Harrogate) yönelik Halı Sektörel Ticaret Heyeti

programı düzenlenmesi planlanmaktadır.

Ticaret heyeti programı dahilinde, Ticaret Müşavirliklerimizin de desteği ile Halı firmaları ile katılımcı şirketlerimiz arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenmesi ve Halı sektörü ile ilgili toptan/perakende alanlarının ziyaret edilmesi planlanmaktadır.

Heyet programına başvuru yapılabilmesi için firmaların Destek Yönetim Sistemi’nde (DYS) yararlanıcı olarak kayıtlı olmaları zorunludur.

Ticaret heyetine aynı firmadan 1. kişi katılım bedeli kişi başı 2.000 USD, yine aynı firmadan 2. Kişi katılım bedeli 1.5000 USD’dir. Heyet organizasyonu ön destekli olduğundan heyetten sonra katılımcılara herhangi bir destek ödemesi yapılmayacaktır. Heyet organizasyonuna şirketi adına katılacak olan temsilcinin mutlaka heyetin düzenlendiği tarihlerde katılımcı şirket ortağı veya şirketin SGK''lı çalışanı olması zorunludur. Katılımcı şirket ile organik bağı olan başka bir şirketten SGK''lı çalışan olsa dahi, destek kapsamına girmemektedir.

Katılım Bedeline Dahil Olan Hizmetler:

  • Gaziantep – İstanbul – Manchester – İstanbul – Gaziantep ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Harrogate’de 4* ya da 5* otelde konaklama,
  • Şehir içi transferler,
  • İthalatçı firmalar ile ikili iş görüşmeleri organizasyonu ve tüm altyapısı (salon kirası, teknik malzeme, çay kahve servisi vb.),
  • İthalatçı firmaların ikili iş görüşmelerine katılımını arttırmak için alınacak PR ve tanıtım hizmetleri,
  • İkili iş görüşmeleri için firma kataloğu hazırlanması

Katılım Payına Dahil Olmayan Hizmetler:

  • Oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar,
  • Yurtdışı çıkış harç bedelleri, vize ücretleri ve vize için seyahat organizasyon giderleri,

Söz konusu ticaret heyetine katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan formu, doğru ve eksiksiz olarak doldurarak en geç 29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar hali@gaib.org.tr e-posta adreslerine göndermeleri ve Genel Sekreterliğimize elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Aydın KUTLU

Genel Sekreter V.

 

Ekler:

1) Heyet Taslak Programı (1 Sayfa)

2) EK A-1 Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Şirket Talep Yazısı (1 Sayfa)

3) Duyuru Görseli (2 Sayfa)

4) Vize için Gerekli Evraklar (4 Sayfa)

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

* Ödeme dekontları ulaştıktan sonra katılım kesinleşmekte olup, etkinlik kapsamında uçak biletleri kesildikten ve otel rezervasyonları yapıldıktan sonra katılımcılar mücbir sebepler hariç olmak üzere katılımdan vazgeçmeleri durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır. Heyetimiz 29 Mart 2024 tarihine kadar en az 8 (sekiz) şirkete ulaşmadığı takdirde ilgili mevzuat gereğince iptal edilecek ve ödemeleriniz iade edilecektir.

* Ekte yer alan taslak program çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Heyet Programı “5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karara İlişkin Genelge” kapsamında değerlendirilecek olup, ticaret heyetine aynı firmadan tahmini katılım bedeli kişi başı 2.000 USD olup, yine aynı firmadan katılacak 2. Kişi katılım bedeli 1.500 USD’dir. Katılım bedeli devlet desteği düşülmüş, ön destekli olacak şekilde hesaplanmış kişi başı tutar olup, yaşanabilecek artış veya azalışlar katılımcılara yansıtılacaktır. Devlet desteğine yönelik işlemler Birliğimizce gerçekleştirilecektir.

* Ödeme Yapılacak Hesap Bilgileri:

 

BANKA

VAKIFBANK

ŞUBE

GAZİANTEP

PARA BİRİMİ

USD

IBAN

TR49 0001 5001 5804 8017 3284 18

HESAP ADI

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği

 

* Birliğimizce belirlenmiş olan katılım bedeli; kişi başı katılım maliyetinden Birliğimiz tarafından finanse edilen devlet desteği payı düşülmüş bedeldir. Katılımcı şirketin devlet desteği için gerekli evrakları sağlayamaması durumunda Birliğimiz tarafından finanse edilen Bakanlık desteğine karşılık gelen tutar, firmadan ayrıca talep edilecektir. Devlet tarafından destek oranında ve destek şartlarında yapılacak olası değişiklikler katılım bedeline yansıtılacaktır.

* Heyet katılımcısı şirket, katılım bedelini Birliğimize ödeyecek ve devlet desteği evraklarını heyet öncesi ve sonrası Birliğimize teslim edecektir. Destek evrakları; katılımcı şirket bilgi formu, katılımcı şirket talep yazısı, uçak biniş kartları ve heyetin gerçekleştiği dönem SGK hizmet listesi olup başvuru yapan şirketlere ayrıntılı bilgi verilecektir. Heyete katılım bedelinin tamamı, tek seferde Birliğin banka hesabına tüm gönderim masrafları gönderen katılımcı şirket tarafından karşılanacak şekilde banka havalesi ile yapılacaktır.

* Ödemeler yapılırken, heyetin adının dekont üzerinde belirtilmesi ve dekontun bir kopyasının e-posta ile heyet yetkilisine iletilmesi rica olunur. Katılım bedeli ödemelerinde sıkıntı yaşamamanız açısından; heyete katılım bedeli ödemelerinin şirketiniz banka hesabından Birliğimizin banka hesabına aktarılması gerekmektedir.

İLETİLMESİ İSTENİLEN BİLGİ ve BELGELER

- Firmanın kitapçıkta yer almasını istediği markaya ilişkin vektörel logo,

- İngilizce iletişim bilgileri (irtibat kişinin adı-soyadı, unvanı, eposta, telefon, firma adresi, web sitesi)

- İngilizce olarak hazırlanmış firma tanıtım yazısı (firmanın kısa tanıtımı, broşürde yer almasını arzu ettiği ürünlere ilişkin açıklamalar, varsa sahip olunan sertifikalar veya özellikli bilgiler, maksimum 2.000 karakter),

NOT: Duyuru metninde de yer aldığı üzere heyet organizasyonuna şirketleri adına katılacak olan temsilcilerin mutlaka başvurusu yapılan şirketin ortağı veya SGK''lı çalışanı olması zorunludur. Katılımcı firmanın DYS sistemine üye olması gerekmektedir.