GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

2021 Ürünü Aflatoksinli Kuru İncir Oranı ve İmha Edilmesi Hk.

2021 Ürünü Aflatoksinli Kuru İncir Oranı ve İmha Edilmesi Hk.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden (EİB) alınana bir yazıda, Aflatoksinli İncirlerin İmhasi Projesi kapsamında EİB yetkililerince yapılan işletme ziyaretleri, üyelerden alınan görüşler ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulunca yapılan değerlendirmeler sonucunda; 2021/22 sezonunda Birlikleri yetkililerine teslim edilecek olan 2021 ürünü kuru incirlerde aflatoksin oranının %1 olması ve yeni mahsul ürünlerin 21 Ekim 2021 tarihi itibariyle firmalardan teslim alınmaya ve imha edilmeye başlanmasının kararlaştırıldığı bildirilmektedir.